2011 óta „A Világ Legszebb Kávéháza” címmel büszkélkedő New York a modern budapesti vendéglátás egyik vezető alkotóműhelye lett.
NQV
A vállalkozásban mutatkozik meg a család ereje
A gasztronómia, a specialitások és a szakosodás elemei tetten érhetők voltak a nagyszülők, a szorgalmas sváb emberek mindennapjaiban: ez az örökség hatja át Gábor üzletpolitikáját is.
A Czímer családnál visszatért a múlt
A hazai vállalkozói szellem megtestesítői azok a régi mesterek, akik saját szakmájukon belül teremtették meg azt a minőségi kultúrát, amely egy régi hagyományban gyökerezik.
A szögedi paprika
A mezőberényi patikamúzeum szépségei
Bevezetés a disznótorba
Magyarország a Monarchia utolsó két évtizedében Európa egyik legnagyobb sertéstenyésztő nagyhatalma volt. A disznóhús ma is a legmeghatározóbb ételünk, az egy főre jutó éves fogyasztás eléri a 25 kilogrammot fejenként, ami a teljes húsfogyasztásunk több mint 40%-a. Összehasonlításképp a marhahúsból és halból mintegy 3-3 kilogrammnyit eszünk meg egy évben…
Magyarkert: a nyugalom szigete, ahol hazánk térképén sétálhatunk
Tökéletes helyszín arra, hogy felfedezzük hazánkat, hiszen az ideérkező vendégek nemcsak láthatják, hanem be is járhatják Magyarországot. Itt nincsenek makettek – mindent növényekből hoztak létre.
Balla Géza, aki légiesítette az országhatárokat
A borászt, a gazdálkodás és a vendéglátás Ópáloshoz köti, a családja viszont Szegedhez, magyar állampolgár is. Nagyon szereti ezt a várost, második otthonát, természetes, hogy a nyár eleji borfesztiválon és az őszi Bortéren ott a helye, és a rendezvényhez kötődődő versenyen mindig szerepel – és elég szépen – a feketeleánykája.
Marha jó
Ami a pörkölt újbóli előkerülését illeti, bizonyos vélemények szerint már az csoda, hogy a legutóbbi szövegezéskor nem került be hazánk alapdokumentumába. A pörkölt igenis alkotmányos kérdés, mindannyiunk kiemelt ügye. És ha a lapockáról csak ennyi jut eszünkbe, már megtette a magáét.
A kézműves pékségek egyik magyarországi úttörője
A kézműves péktermékeknek harmonikusabb, selymesebb az íze. Idő kell, hogy kialakuljon a saját aromája, ezért nem kell mesterségesen siettetni a folyamatot. A pékek a gépek helyett a kezükkel dolgoznak, így formálják a kenyereket, a bajor perecet, és még a kiflit is kézzel sodorják.
Mutasd a kertedet, megmondom, ki vagy!
A zöld szín, a zöld környezet az ember genetikai tulajdonságaiból adódóan nyugtatólag hat, hiszen ez a természet, az élet és az újjászületés színe. Ha sok zölddel vesszük körbe magunkat, kiegyensúlyozottabbá, nyugodtabbá, életszeretővé válunk, és megnő az igényünk a harmóniára.
A kertek történetétől a történeti kertekig
A középkori kolostorkertek nemcsak a szerzetesek gyümölccsel, zöldséggel és gyógynövényekkel való ellátását szolgálták, s nem csak a borokhoz, sörökhöz, pálinkákhoz és teákhoz nélkülözhetetlen alapanyagokat biztosították, hanem arra is alkalmasak voltak, hogy a Bibliához vagy a szentek életéhez kapcsolódó növények nevelésével sajátos szakrális tartalmakat fejezzenek ki.