Oldal kiválasztása

NQV

A New York Kávéház

A New York Kávéház

A New York Kávéház és a kultúra egymástól elválaszthatatlan fogalmak

2011 óta „A Világ Legszebb Kávéháza” címmel büszkélkedő New York a modern budapesti vendéglátás egyik vezető alkotóműhelye lett.

A vállalkozásban mutatkozik meg a család ereje

A vállalkozásban mutatkozik meg a család ereje

Komárom-Esztergom megyéből indult útjára Gábor hentes álma

A gasztronómia, a specialitások és a szakosodás elemei tetten érhetők voltak a nagyszülők, a szorgalmas sváb emberek mindennapjaiban: ez az örökség hatja át Gábor üzletpolitikáját is.

A Czímer családnál visszatért a múlt

A Czímer családnál visszatért a múlt

Magyar áru a termőföldtől az asztalig

A hazai vállalkozói szellem megtestesítői azok a régi mesterek, akik saját szakmájukon belül teremtették meg azt a minőségi kultúrát, amely egy régi hagyományban gyökerezik.

Bevezetés a disznótorba

Bevezetés a disznótorba

Egy kalákában előadott, archaikus műveletsor

Magyarország a Monarchia utolsó két évtizedében Európa egyik legnagyobb sertéstenyésztő nagyhatalma volt. A disznóhús ma is a legmeghatározóbb ételünk, az egy főre jutó éves fogyasztás eléri a 25 kilogrammot fejenként, ami a teljes húsfogyasztásunk több mint 40%-a. Összehasonlításképp a marhahúsból és halból mintegy 3-3 kilogrammnyit eszünk meg egy évben…

Balla Géza, aki légiesítette az országhatárokat

Balla Géza, aki légiesítette az országhatárokat

A ménesi feketeleánykában nem lehet csalódni

A borászt, a gazdálkodás és a vendéglátás Ópáloshoz köti, a családja viszont Szegedhez, magyar állampolgár is. Nagyon szereti ezt a várost, második otthonát, természetes, hogy a nyár eleji borfesztiválon és az őszi Bortéren ott a helye, és a rendezvényhez kötődődő versenyen mindig szerepel – és elég szépen – a feketeleánykája.

Marha jó

Marha jó

Avagy marhahús az asztalon

Ami a pörkölt újbóli előkerülését illeti, bizonyos vélemények szerint már az csoda, hogy a legutóbbi szövegezéskor nem került be hazánk alapdokumentumába. A pörkölt igenis alkotmányos kérdés, mindannyiunk kiemelt ügye. És ha a lapockáról csak ennyi jut eszünkbe, már megtette a magáét.

A kézműves pékségek egyik magyarországi úttörője

A kézműves pékségek egyik magyarországi úttörője

A Brótpékség tulajdonosa és pékmestere elkötelezettje a minőségnek

A kézműves péktermékeknek harmonikusabb, selymesebb az íze. Idő kell, hogy kialakuljon a saját aromája, ezért nem kell mesterségesen siettetni a folyamatot. A pékek a gépek helyett a kezükkel dolgoznak, így formálják a kenyereket, a bajor perecet, és még a kiflit is kézzel sodorják.

Mutasd a kertedet, megmondom, ki vagy!

Mutasd a kertedet, megmondom, ki vagy!

Vincze Tamás és a Magnolia Art Kertépítő Kft. gondolatébresztője

A zöld szín, a zöld környezet az ember genetikai tulajdonságaiból adódóan nyugtatólag hat, hiszen ez a természet, az élet és az újjászületés színe. Ha sok zölddel vesszük körbe magunkat, kiegyensúlyozottabbá, nyugodtabbá, életszeretővé válunk, és megnő az igényünk a harmóniára.

A kertek történetétől a történeti kertekig

A kertek történetétől a történeti kertekig

Egyre több történeti kert, park kapja vissza eredeti alakját

A középkori kolostorkertek nemcsak a szerzetesek gyümölccsel, zöldséggel és gyógynövényekkel való ellátását szolgálták, s nem csak a borokhoz, sörökhöz, pálinkákhoz és teákhoz nélkülözhetetlen alapanyagokat biztosították, hanem arra is alkalmasak voltak, hogy a Bibliához vagy a szentek életéhez kapcsolódó növények nevelésével sajátos szakrális tartalmakat fejezzenek ki.