Oldal kiválasztása

Magyar Elek, „Az Ínyesmester” helyzetjelentése

Szerző: | 2021. szeptember 15. | Ízek | Címkék:

Magyar Elek, az első gasztronómiai szakírók egyike (1875–1947)

„A java marhahúst mindenkor leginkább Bécsbe szállították Magyarországról. A leggyönyörűbb göbölyöket, azaz hízott ökröket a császárvárosba hajtották. Bécsben kitűnő rostélyost, szaftos csonthúst lehetett enni, miközben idehaza az Angol királynőbe, a Hungáriába, az István főhercegbe vagy a Pannoniába kellett elmennie, Palkovits, Marschall, Gundel János, valamint Glück Frigyes és Peltzmann urakhoz kellett folyamodnia annak, aki igazán jó marhahúsra éhezett.”

(Magyar Elek, Az Ínyesmester 1934-ből)

*

A Gundel Étterem korabeli étlapja

 

 

<a href="https://nqv.hu/szerzo/nqv-admin/" target="_self">NQV</a>

NQV

(bemutatkozó szöveg feltöltés alatt)

Legfrisebb bejegyzések

Kebtanoda kutyasport egyesület
Patikák és patikusok
Meggypiros mezben