Oldal kiválasztása

Csokoládé-mennyország Budán

Szerző: | 2021. július 05. | Ízek | Címkék:

Igazi mennyország a Cocó 7 Csokoládéműhely. Budán talán az egyetlen, ahol ilyen választékban kapunk kézműves bonbonokat. A vonzalom az alapító, Bretzné Fodor Bernadett külföldi útjain kezdődött. Férje operaénekes, így sokat jártak Olaszországban. Édesszájúak voltak, kóstoltak, majd beleszerettek a francia desszertekbe, amelyek itthon még nem voltak divatosak. Gyakran ünnepeltek gyermekszületésnapokat az olasz utak során, köszönhetően hét gyermeküknek. Erről a bőséges gyermekáldásról árulkodik műhelyük neve is.

Cocó 7 Csokoládéműhely

Bretzné Fodor Bernadett

Később, 2014-től Bernadett – azaz Cocó – komolyan vette a tanulást: a Csokoládé Akadémia adta az alapot. Mindössze 38 négyzetméteren tudtak nyitni az I. kerületi Hattyú utcában – s ennek is a fele látványműhely. Jelenleg több tucatféle dobozt használnak, ezek egy része itthon, más része külföldön készül az elvitelhez. Ezeket mintegy 35-40-féle csokival töltik meg.

A Cocó 7-ben sokfajta csokit találunk: az ötfűszeres, a kétteás, a homoktövises bonbon, a csipkebogyó-karamell, a mandulakrémes ropogós, a passió gyümölcsös, az equadori chilis-narancsos, a sáfrányos-mangós vagy a matcha-karamell a jellemző. „Nagyon oda kell figyelni, nem lehet otthagyni” – avat be másik kedvencük, a francia desszert rejtelmébe Cocó. A végeredmény viszont kárpótolja a sok munkát, „ízorgia, ahogy eszi az ember”.

Cocó 7 Csokoládéműhely

A pult mögött

Mousse-ból is sokfélét tartanak: matcha-fehércsoki, sárgabarack-fehércsoki, étcsoki-tojáslikőr, áfonya-étcsoki is van köztük. Az élvezet még tovább fokozódik a jövőben: a XII. kerületi Böszörményi úton nyitnak megint üzletet. Az egyik helyen csak a csokit, a másikon csak a sütit készítik – a vevők persze mindkét helyen mindent megkapnak. Várnak a bonbonok minket a hegymenetben.

<a href="https://nqv.hu/szerzo/biharizoltan/" target="_self">Bihari Zoltán</a>

Bihari Zoltán

szociológus, könyvkiadó, könyvterjesztő, a Nemzeti Értékek Könyvkiadó projektigazgatója

Legfrisebb bejegyzések

A nagy borkönyv
Meggypiros mezben
Kebtanoda kutyasport egyesület