Oldal kiválasztása

NQV

A hal húsa

A hal húsa

Kevés halat eszik a magyar

Annak ellenére, hogy Magyarország vízrajzi és klimatikus adottságai kedveznek az édesvízi haltermelésnek és halászatnak, a magyarok inkább sertést és baromfit esznek. Jellemző, hogy nálunk a halkereskedésekben inkább csak a karácsonyi ünnepekre nőnek meg a sorok, pedig egy sereg érv szól a gyakoribb fogyasztás mellett.

Első félidő

Első félidő

Gyenes Kálmán (1941-2016) fotóriporter, fotóművész alkotásai

Réthy Béla és a pemetefű

Réthy Béla és a pemetefű

Az eredeti recept titka

Réthy Béla 1884-ben kitüntetéssel diplomázott az egyetemen: a megszeretett labormunkát folytatva megszületett a legendás pemetefű cukorka, amely mellett kis üzemének bevételt biztosítottak a töményített galenikumok, más gyógycukorkák, ruhafestékek, esszenciák.

Az életet lefedő iskola

Az életet lefedő iskola

A ceglédi Török János középiskola tanulói arra hivatottak, hogy értékeket teremtsenek

A mezőgazdasági képzésen az anyaföld tiszteletét, művelését, az élőlények gondozását, az élelmiszer előállítását tanulják meg, a környezetvédelmi képzésen megtanulják megvédeni otthonunk, lakóhelyünk épségét, az egészségügyi képzés pedig az élet és életmentés szolgálatába állítja a fiatalokat.

A Barcsay dinasztia

A Barcsay dinasztia

Nemesi tartással, kifogástalan modorral

„Dinasztiába születni jó! Éppúgy, mint jó családba születni. Adottak az értékek, a mértékek. Nem kell semmit sem kitalálni, csak emberül folytatni az elődök életét.”