A borivó Mayernél garantáltan a szőlő elsődleges gyümölcsösségével fog találkozni. A termelő egészen 1997-ig nem jelentkezett a hazai piacon, pedig éppúgy, mint a többi jó nevű villányi mester, ő is a rendszerváltáskor lett háztáji borkészítőből valódi árutermelő. Borait addig a németországi rokonokon keresztül értékesítette, s csak unszolásra mutatta meg tudását a nagyobb hazai nyilvánosságnak. Az első villányi borversenyen öt aranyérmet nyert el.

A róla szóló könyv borítója
Mayer Márton köztudottan a maga makacs szelídségével készíti a borait. Nem nagyon érdeklik a divatok, nem kapkod, nem is hangoskodik.
Ősei egytől egyig borkészítő emberek voltak. Ő maga beleszületett a szőlőbe, ami Villányban egyáltalán nem meglepetés. Egy borkóstolón maga Mayer Márton fogalmazott úgy egy pályatársat idézve, hogy „Villányban mindenki borásznak születik, csak vannak, akik továbbtanulnak. Nos, én nem.” S ezzel rögzítette is, hogy bár szerzett egy szakiskolai borász végzettséget, ő marad a hagyományos, kézműves borászatnál.
Jól áll neki.