Oldal kiválasztása

Koch Csaba, a sokoldalú borművész

Szerző: | 2021. július 10. | Nektár | Címkék:

A Hajós-Bajai borvidéken igen széles szortimentben tevékenykedő Koch Csaba bő egy évtizede művel területeket a Villányi borvidéken. A szőlők Diósviszlón teremnek, a borvidék legnyugatibb csücskében, a feldolgozás Nagyharsányban történik, a központi Villány szomszédságában.

Koch Borászat

Kochék itt, egy 19. század végi présházban hozták létre a Vin Art borházat. Koch Csaba huzamosabb ideje nyer aranyakat és nagyarany érmeket nemzetközi, országos, borrégiós, borvidéki és alkalmi borversenyeken. Szorgalmával, hihetetlen munkabírásával és ambíciójával lehetetlen versenyezni. Elképesztő energiájával, magas szintű, sokoldalú képzettségre alapozó tudásával (biológia, kertészet, borászat, marketing) és kreativitásával szép és még szebb borok sokaságát készíti.

Különösen a cabernet sauvignon fajtával ápol közeli barátságot. Megtanulta, hogy nem kell csökkenteni a termését, igényli viszont a megfelelő lomb-fürt arányt, valamint a lehető legkésőbbi szüretet. Koch Csaba szerint nagyon jól építhető a bora, mivel a rozétól a nagy vörösig nagyon sok megoldás, árnyalat létezik, és akkor a különböző házasításokról még nem is beszéltünk. Koch Csaba ezekben is otthon van.

Koch Csaba

A villányi nagy ötös, valamint az őket követő tucatnyi klasszis borász szellemiségét követve, sváb precizitással és szorgalommal dolgozik. Jól megérdemelten lett az Év Bortermelője (a villányiak között ötödikként, az alföldiek között harmadikként) 2019-ben.

<a href="https://nqv.hu/szerzo/dlusztusimre/" target="_self">Dlusztus Imre</a>

Dlusztus Imre

író, újságíró, borászati szakíró, a portál és a Nemzeti Értékek Könyvkiadó főszerkesztője

Legfrisebb bejegyzések

Patikák és patikusok
Patikák és patikusok
Mi, svábok