A Csaba szelet Békéscsaba, de nyugodtan mondhatjuk, hogy Békés megye ikonikus, prémiumkategóriás, csak a régióban gyártott, rendkívül népszerű süteménye volt.
Ferencz Rezső
A részletek diszkrét bájai
Amikor az ember Balatonkenese központjában egy erős lépcsőfellépéssel megérkezik a Szó ami Szó, hivatalosan G&D Cukrászda és Pékség ajtajához, akkor már csak tízen maradnak előtte a pultig. Ám ott már sokkal könnyebb türelmesnek maradni, mert az onnantól hallhatóvá váló, hangszóróból szóló, nagyon kellemes, halk zene is támogatja a várakozási idő múlását.
A szarvasi Benke Cukrászda
A Benke családnál az elmúlt hetvenöt évben úgy vigyáztak a cukrászda jó hírére, hogy mindig maguk közül kiválasztott, megbízható utódoknak adták át stafétabotot.
Egy polgári sziget Szeghalom belvárosában
Szeghalom sohasem tartozott a „cukrászdaérett” nagyvárosok közé, de hála Ladányi László cukrászmester állhatatos munkájának, ma már cukrászdájáról is híres a Sárrét fővárosa.
Guinness-rekord és költséghatékony működés
Egy törékeny asszony vette át a vállalkozás vezetését és kiállta a próbát, de Rózsika néni bevallja, hogy nem tudta volna megoldani a helyzetet gyermekei segítsége nélkül.
Édességholding a világhírű gyulai kolbász hazájában
Kézműves Cukrászda – olyan, mintha mindig létezett volna, már maguk a gyulaiak is úgy tekintenek rá, mint városuk egyik régi büszkeségére.
Az ember, akit kolbászművesnek rendelt a sors
A kolbászkészítés tudományát és a hentes szakmát már az anyaméhben megismerte a nagykamrási hentes fia.
Szenvedéllyel töltve
Elindult a nagy sorozat, és ma az ország legtöbb szenvedéllyel átitatott fesztiválja a csabai, ahol olyan energiával csap fel az életkedv, mint sehol máshol.
A sör, mely nem létezhet biotej nélkül: az Alakor
Az ország első és egyetlen biosöre, az Alakor története a csak két napra elég tehéntakarmánnyal kezdődött.