A hazai sörforradalom első éveiben indult főzde több tulajdonosváltáson átesett az elmúlt huszonöt évben. Fordulatot hozott a 2013-as év, amikor a Késmárki házaspár, életmódot váltva, a rokonságtól átvette az üzemet.
sör
Minőség, élvezet, mérték
Jánosnak tetszett a hazai sörfogyasztók nyitottsága, a kísérletezésben rejlő lendület, az új ízek felfedezése. Ez érlelte meg benne a gondolatot, hogy maga is sörfőzdét vezessen, söröket készítsen saját ízlése szerint. Az odáig vezető út persze távolról sem volt ilyen egyszerű.
Vizet!
A legmodernebb hazai kézműves főzdékben már addig jutottak, hogy fajtánként más összetételű vizet használnak.
(Hang)technikás sörfőző
Csupor Marci szívesen beszél arról, hogy mi tette sörfőzővé.
Fókuszban a Bors
A Bors család feje, Bors István az Alföldön találkozott először a házi sörfőzéssel.
Nagy lábakon
Így indult a Bigfoot sörfőzde, családi vállalkozásként.
A sör, mely nem létezhet biotej nélkül: az Alakor
Az ország első és egyetlen biosöre, az Alakor története a csak két napra elég tehéntakarmánnyal kezdődött.
Sörgyári capriccio(m)
Ki ne kapott volna kedvet egy rendes sörözésre a Hrabal-Menzel álompáros alkotta Sörgyári capriccio láttán?
Éhínség, jólét, élelmezés
A történelmi Magyarország természeti adottságai, a viszonylag alacsony népsűrűség, a magas szintű állattartó kultúra és az elegendő mennyiségű termőföld évszázadokon keresztül kiegyensúlyozott megélhetést biztosított az itt élőknek.