Oldal kiválasztása

sör

Csodahely Baranyában

Csodahely Baranyában

Bemutatkozik a Kapucinus Sörfőzde

A hazai sörforradalom első éveiben indult főzde több tulajdonosváltáson átesett az elmúlt huszonöt évben. Fordulatot hozott a 2013-as év, amikor a Késmárki házaspár, életmódot váltva, a rokonságtól átvette az üzemet.

Minőség, élvezet, mérték

Minőség, élvezet, mérték

Tóth János szívügyének tekinti a kézműves söröket

Jánosnak tetszett a hazai sörfogyasztók nyitottsága, a kísérletezésben rejlő lendület, az új ízek felfedezése. Ez érlelte meg benne a gondolatot, hogy maga is sörfőzdét vezessen, söröket készítsen saját ízlése szerint. Az odáig vezető út persze távolról sem volt ilyen egyszerű.

Vizet!

Vizet!

A sörfőzés és a vízkeménység összefüggéseiről

A legmodernebb hazai kézműves főzdékben már addig jutottak, hogy fajtánként más összetételű vizet használnak.

Fókuszban a Bors

Fókuszban a Bors

Amikor Robin Hood legendája megéled

A Bors család feje, Bors István az Alföldön találkozott először a házi sörfőzéssel.

Nagy lábakon

Nagy lábakon

Diplomás sörök jól csengő fantázianevekkel

Így indult a Bigfoot sörfőzde, családi vállalkozásként.

Sörgyári capriccio(m)

Sörgyári capriccio(m)

Avagy a sörfőzés folyamatáról bővebben

Ki ne kapott volna kedvet egy rendes sörözésre a Hrabal-Menzel álompáros alkotta Sörgyári capriccio láttán?

Éhínség, jólét, élelmezés

Éhínség, jólét, élelmezés

A mélypontok ellenére is népességmegtartó erő a térségben

A történelmi Magyarország természeti adottságai, a viszonylag alacsony népsűrűség, a magas szintű állattartó kultúra és az elegendő mennyiségű termőföld évszázadokon keresztül kiegyensúlyozott megélhetést biztosított az itt élőknek.