Oldal kiválasztása

bio szemlélet

Amitől a kert igazán élő lesz

Amitől a kert igazán élő lesz

A Kertplasztika Kft.

„Hogyan festenének a kertek fák nélkül?” – kérdezi Karlovics Ferenc csak úgy, magától, hogy megválaszolhassa egy másik művészeti ágtól kölcsönvett hasonlattal: „Akár a kedvenc dalunk basszus nélkül.” – A Kertplasztika Kft. ügyfeleit legalábbis bizonyosan megtanítja, ha a megbízás kiadásán túl váltanak pár szót a Kertésszel is.

Üzemek gyártásától a kézműves sörökig

Üzemek gyártásától a kézműves sörökig

A Lőrinci Sörfőzde Kft.

A főzde repertoárjában szereplő italok egyike sem tartalmaz semmilyen plusz adalékanyagot, amit mindig büszkén emelnek ki fontos pozitívumként. Kizárólag víz, árpamaláta, komló és élesztő felhasználásával dolgoznak – ezek közül is a magas minőségű alapanyagokat használják, amelyek a lehető legtermészetesebbek.

Mediterrán hangulat egy varázslatos arborétumban

Mediterrán hangulat egy varázslatos arborétumban

Huber Kálmán különleges kertje Máriagyűdön

A település neve Máriagyűd, vendéglátóm pedig Huber Kálmán, aki a Tenkes-hegy déli oldalán egy csodálatos, valóban egyedülállónak számító parkot hozott létre: Nincs még egy olyan kert hazánkban, melyben olyan sok mediterrán eredetű faj élne, mint itt!

A növénykülönlegességek otthona

A növénykülönlegességek otthona

A DMKert

Miklós 7-8 ezer kilométeres túrákat is tett nemegyszer külföldi beszerző útjai során kisbusszal, 18-20 faiskolát nézett meg egy hét alatt, s gyűjtötte a különlegesebbnél különlegesebb növényeket. Húsz évre rá, hogy először volt Amerikában, újra ellátogatott a tengerentúlra egy holland barátja segítségével, aki az USA-ból importált számára érdekes növényeket. Tennessee, Florida, Georgia mintegy 25 díszfaiskoláját tekintette meg, és sokat tanult a látottakból.

A természet tenyerén

A természet tenyerén

A borvidéken Wassmannék kezdték elsőként a bioművelést

Ralfról és Susannról árad az életük értelmét megtaláló emberek kiegyensúlyozottsága.

Riczu Tamás felelősséget vállal minden kortyért

Riczu Tamás felelősséget vállal minden kortyért

Bio szemlélettel a prémium vörösbor felé

Riczu Tamás 1973-ban született, nagy neve ellenére is a fiatal borászok közé tartozik, mégis van bőven tapasztalata ahhoz, hogy pályafutása további szakaszaihoz fontos döntéseket hozhasson.

A jelen és a múlt

A jelen és a múlt

Currus Pince – ahol szimbiózisba lép az agy a szájjal

Maller Zsolt szerint két útja van a borászkodásnak. Vagy olcsót, vagy nagyon jót kell csinálni. Ő az utóbbit választotta.