Oldal kiválasztása

Budapest

A cukrászda a szeretetről szól

A cukrászda a szeretetről szól

Három évtized óta Nándori módra

Nándori László koncepciót alkot, és aszerint kertészkedik. Ugyanígy viszi a cukrászdáját, a folyton szövődő koncepciói szerint. A kedvelt és sűrűn látogatott pesti, belvárosi cukrászdából így lett díjhalmozó, a szó eredeti értelmében rekreatív és klasszikus műhely.

Az édesművesség rejtelmei a páratlan gasztromúzeumban

Az édesművesség rejtelmei a páratlan gasztromúzeumban

A Krúdy-házban lévő gyűjtemény őrzi a gasztronómiai örökséget

Mi szükség lehet egy múzeumra, ahol az édességművesség múltjába is betekinthetünk? Budapesten, közelebbről Óbudán, és még közelebbről a születőfélben lévő Krúdy-negyedben rátalálhatunk a válaszra. Krúdy Gyula házába kell ellátogatnunk, élete utolsó szakaszának helyszínére. Itt működik a világon egyedülálló, országos gyűjtőkörű Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum.

A New York Kávéház

A New York Kávéház

A New York Kávéház és a kultúra egymástól elválaszthatatlan fogalmak

2011 óta „A Világ Legszebb Kávéháza” címmel büszkélkedő New York a modern budapesti vendéglátás egyik vezető alkotóműhelye lett.

FŐKERT Nonprofit Zrt. – Egy zöldebb Budapestért

FŐKERT Nonprofit Zrt. – Egy zöldebb Budapestért

A társaság évszázadok óta látja el nemes szolgálatát

A FŐKERT élete régmúltra nyúlik vissza, évszázadok óta dolgozik Budapest és az itt élők érdekében. Sok területen gyökeres változás figyelhető meg, amelyre megfelelő választ kell adni.

A kézműves pékségek egyik magyarországi úttörője

A kézműves pékségek egyik magyarországi úttörője

A Brótpékség tulajdonosa és pékmestere elkötelezettje a minőségnek

A kézműves péktermékeknek harmonikusabb, selymesebb az íze. Idő kell, hogy kialakuljon a saját aromája, ezért nem kell mesterségesen siettetni a folyamatot. A pékek a gépek helyett a kezükkel dolgoznak, így formálják a kenyereket, a bajor perecet, és még a kiflit is kézzel sodorják.