Nándori László koncepciót alkot, és aszerint kertészkedik. Ugyanígy viszi a cukrászdáját, a folyton szövődő koncepciói szerint. A kedvelt és sűrűn látogatott pesti, belvárosi cukrászdából így lett díjhalmozó, a szó eredeti értelmében rekreatív és klasszikus műhely.
Budapest
Édességholding a világhírű gyulai kolbász hazájában
Kézműves Cukrászda – olyan, mintha mindig létezett volna, már maguk a gyulaiak is úgy tekintenek rá, mint városuk egyik régi büszkeségére.
Az édesművesség rejtelmei a páratlan gasztromúzeumban
Mi szükség lehet egy múzeumra, ahol az édességművesség múltjába is betekinthetünk? Budapesten, közelebbről Óbudán, és még közelebbről a születőfélben lévő Krúdy-negyedben rátalálhatunk a válaszra. Krúdy Gyula házába kell ellátogatnunk, élete utolsó szakaszának helyszínére. Itt működik a világon egyedülálló, országos gyűjtőkörű Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum.
A New York Kávéház
2011 óta „A Világ Legszebb Kávéháza” címmel büszkélkedő New York a modern budapesti vendéglátás egyik vezető alkotóműhelye lett.
FŐKERT Nonprofit Zrt. – Egy zöldebb Budapestért
A FŐKERT élete régmúltra nyúlik vissza, évszázadok óta dolgozik Budapest és az itt élők érdekében. Sok területen gyökeres változás figyelhető meg, amelyre megfelelő választ kell adni.
A self made man: Malatinszky Csaba
Malatinszky sok tekintetben számít úttörőnek.
A kézműves pékségek egyik magyarországi úttörője
A kézműves péktermékeknek harmonikusabb, selymesebb az íze. Idő kell, hogy kialakuljon a saját aromája, ezért nem kell mesterségesen siettetni a folyamatot. A pékek a gépek helyett a kezükkel dolgoznak, így formálják a kenyereket, a bajor perecet, és még a kiflit is kézzel sodorják.
Kabay János, a morfin és az Alkaloida
A találmány minden túlzás nélkül a legnagyobb jelentőségű felfedezése a világ vegyiparának.