Oldal kiválasztása

tradíció

A kultúra színes szigete

A kultúra színes szigete

Babarc / Bawaz

A mai kor tudósítóját zavarba ejti a német nemzetiségű utódok páratlan szorgalma és kreativitása, amivel nem csupán élő hagyományt, hanem élhető, tartalmas alternatívát is kínálnak a multikulturális arctalansággal szemben. Számos rendezvény, ügyesen végigvitt ötlet, több alkotócsoport és jó néhány minőségi kiadvány beszél arról, hogy az itteni közösség komoly kvalitással, elhivatottsággal szervezi önmagát és ajándékozza meg környezetét.

Harmóniában a borvidékkel

Harmóniában a borvidékkel

A villányi Jackfall Bormanufaktúra

A Jackfall a hagyomány, a minőség és a modern gondolkodás szinergiája. Olyan maradandó entitás, mint amilyen a 19–20. század fordulóján az európai építészetben uralkodó, városképeket máig meghatározó eklektika volt, ami tulajdonképpen historizálva gyűjtötte egybe korábbi korok stílusának értékeit.

A grillázskészítő mester

A grillázskészítő mester

Rimóczi László világa

A grillázs – hála Rimóczi László áldásos tevékenységének – kezd újra divatba jönni hazánkban. Már nem csak esküvőkre, hanem nagy rendezvények díszasztalára is grillázsmunkák kerülnek. Ja, hogy cukorból van? Ezt a sok diétázó egy időre elfelejti, mert nem lehet ellenállni ennek az édes kísértésnek.

Stella Cukrászda

Stella Cukrászda

Több mint 25 éve Paks kedvenc cukrászdája

A Stella Cukrászda és tulajdonosa szép példája annak, hogy a fiatal, avatott kezekben újjászülető magyar cukrászat leteheti névjegyét a világ gasztronómiai asztalára.

Egy tradicionális borászat

Egy tradicionális borászat

Szemes József múltról, jelenről és jövőről

A szerény borász negyed évszázada készíti arányos, harmonikus, minden túlzástól mentes, de határozottan villányi stílusú borait.