Oldal kiválasztása

magyar konyha

Gundel Károly életműve

Gundel Károly életműve

Gundel Károlynak vendéglősként és gasztronómiai művek írójaként is fennmaradt a neve

„A magyar történelemben még igen nagy művelődéstörténeti terület hever kiaknázatlanul, márpedig népünk múltjának teljes és tökéletes megismerése megmunkálásuk nélkül hiányos” – Gundel Károly örök érvényű gondolatai.

Kapirgálnak

Kapirgálnak

De hogy került a magyar háztartásba a tyúk, a liba, a kacsa, a pulyka és a gyöngyös?

A baromfi szakmai szervezetek szerint hazánk képes lenne arra, hogy újra Európa legnagyobb baromfitenyésztője és exportőre legyen.

Húst hússal

Húst hússal

A hazai konyha elengedhetetlen részei

A gulyás, a pörkölt, a paprikás, a töltött káposzta, a csülkös bableves, a halászlé és a túrós csusza abban közös, hogy minden magyar ember a hazai konyha elengedhetetlen részének tekinti. És még a tésztafélén is van egy kis hús pörc formájában.

Az elejtett őztől a világhírnévig

Az elejtett őztől a világhírnévig

Számos kultúrát megismerve fejlesztett konyhaművészet

A világnak három nagy konyhája van: a francia, a kínai és a magyar. A nagy konyha azt jelenti, hogy alapanyagai és fogásai (előétel, leves, főétel, köret, főzelék, mártás, tészta, desszert) a lehető legszélesebb merítésből származnak.