Oldal kiválasztása

gyümölcs

Dongák

Dongák

„A jó borhoz kell egy csók a fától”

A németek ismerik azt a közmondást, hogy „Minden jó bor kíván egy csókot a fától”, ami azt jelenti, hogy a hordónak adnia kell valami pluszértéket, de ennek olyannak kell lennie, mint a csók. Határozott csókot ad a barrique, más nevein újfás, kishordós érlelés. A kiégetett tölgyfa kap itt szerepet.

Alsó, felső – király! (4.)

Alsó, felső – király! (4.)

Az ale sörök világa (2.)

Ami engem illet: a magam sörforradalmát 1977-ben kezdtem meg. Párizsban jártam 17 évesen, egyedül, a szüleim a német rokonainknál izgultak értem. Rengeteget sétáltam és a Quartier Latinben egyszer csak fölfedeztem egy sörözőt, ahol 144 csapon mértek sört. (…) Nos, a párizsi kocsmában kikértem a magam Pilsner Urquelljét, amitől elállt a lélegzetem. Azután kértem egy Guinnesst, mert láttam, hogy többen ezt a fekete, sűrű sört isszák. Mivel torokfájós vagyok, és a harmadik korsó után begyullad a mandulám, ennek a lágysága egy életre megkapott. Amikor 14 évvel később Szegeden megnyílt a John Bull Pub, hosszú ideig napi vendég voltam egy-két Guinnessre.

Akik igényes, magas minőségű sörökre vágynak – Fekete Péter Manufaktúra

Akik igényes, magas minőségű sörökre vágynak – Fekete Péter Manufaktúra

„Maradunk önzetlen hívei önöknek és a sörnek”

Alapanyagaikat nagy gondossággal válogatják ki, receptjeiket pedig folyamatosan finomítják. Kínálatukban megtalálható a klasszikus pale, a krémes éjfekete stout, de igazi különlegességeket is tartogatnak az arra vágyóknak. Ilyen a régi időket idéző mézsör vagy a narancsos aromájú igazi NEIPA. Ez utóbbi a kedvelt IPA aromakomlózott, gyümölcsös változata.

Az elejtett őztől a világhírnévig

Az elejtett őztől a világhírnévig

Számos kultúrát megismerve fejlesztett konyhaművészet

A világnak három nagy konyhája van: a francia, a kínai és a magyar. A nagy konyha azt jelenti, hogy alapanyagai és fogásai (előétel, leves, főétel, köret, főzelék, mártás, tészta, desszert) a lehető legszélesebb merítésből származnak.