A mondás szerint senki nem lehet próféta a saját hazájában, s nem is voltak ilyen ambíciói Molnárné Lukács Anitának sem, pusztán tanítani szerette volna, amit ő is megtanult, s mesteri fokon művelt a népi kismesterségek gyakorlása, a hagyományos paraszti kultúra értékeinek mentése során.
Ízek
Király Búza – Szívvel és lélekkel
A Király Búza liszt egy ízig-vérig hazai termék; magyar nemesítés, hazai földben termett, itthoni feldolgozás. Egy liszt, aminek íze van E-számok, különböző kiegészítők, ízesítők és mindenféle trükk nélkül. Kétféle természetes adalék hozzáadásával készül: szívvel és lélekkel.
Gundel Károly életműve
„A magyar történelemben még igen nagy művelődéstörténeti terület hever kiaknázatlanul, márpedig népünk múltjának teljes és tökéletes megismerése megmunkálásuk nélkül hiányos” – Gundel Károly örök érvényű gondolatai.
Magyar Elek, „Az Ínyesmester” helyzetjelentése
„Palkovits, Marschall, Gundel János, valamint Glück Frigyes és Peltzmann urakhoz kellett folyamodnia annak, aki igazán jó marhahúsra éhezett.”
Esküvői tortadivat, avagy Két emelet boldogság
Évezredekkel ezelőtt is nassoltak az emberek, ha mást nem, zamatos gyümölcsöket vagy ősszel szárított datolyát, a ráérős lakomák után. Nem volt kivétel ezalól a párok egybekelése sem, hiszen egy új család született.
A grillázskészítő mester
A grillázs – hála Rimóczi László áldásos tevékenységének – kezd újra divatba jönni hazánkban. Már nem csak esküvőkre, hanem nagy rendezvények díszasztalára is grillázsmunkák kerülnek. Ja, hogy cukorból van? Ezt a sok diétázó egy időre elfelejti, mert nem lehet ellenállni ennek az édes kísértésnek.
Stella Cukrászda
A Stella Cukrászda és tulajdonosa szép példája annak, hogy a fiatal, avatott kezekben újjászülető magyar cukrászat leteheti névjegyét a világ gasztronómiai asztalára.
A szarvasi Benke Cukrászda
A Benke családnál az elmúlt hetvenöt évben úgy vigyáztak a cukrászda jó hírére, hogy mindig maguk közül kiválasztott, megbízható utódoknak adták át stafétabotot.
Pierre Cukrászat
A megrendelői igények folyamatos ébrentartása érdekében a már befutott, különleges desszertkínálatot kiegészítendő évente minimum egyszer új kollekcióval lepi meg a cukrászmester a sütemények szerelmeseit.
A tengelici pék hitvallása
A szakmában eltöltött közel fél évszázad során Kászpári Károly szakmai hitvallásává nemesedett a kompromisszumok nélküli minőség. Legyen szó akár az egyszerű, mindennapi fehér kenyerünkről, a sokmagvas különlegességekről, a répás pur-pur kenyérről, vagy éppen a stollenről.
Egy polgári sziget Szeghalom belvárosában
Szeghalom sohasem tartozott a „cukrászdaérett” nagyvárosok közé, de hála Ladányi László cukrászmester állhatatos munkájának, ma már cukrászdájáról is híres a Sárrét fővárosa.
Csokoládé-mennyország Budán
Bonbonok és francia desszertek széles választéka a Cocó 7-ben