Oldal kiválasztása

Ízek

A házi kenyér reneszánsza

A házi kenyér reneszánsza

A kenyér illata – a szabadság íze

A mondás szerint senki nem lehet próféta a saját hazájában, s nem is voltak ilyen ambíciói Molnárné Lukács Anitának sem, pusztán tanítani szerette volna, amit ő is megtanult, s mesteri fokon művelt a népi kismesterségek gyakorlása, a hagyományos paraszti kultúra értékeinek mentése során.

Király Búza – Szívvel és lélekkel

Király Búza – Szívvel és lélekkel

A Bóly-Töttösi Zrt. földjein termesztett, újonnan nemesített búzafajta, a Király Búza nemcsak méretében, de tartalmilag is a búzák királya

A Király Búza liszt egy ízig-vérig hazai termék; magyar nemesítés, hazai földben termett, itthoni feldolgozás. Egy liszt, aminek íze van E-számok, különböző kiegészítők, ízesítők és mindenféle trükk nélkül. Kétféle természetes adalék hozzáadásával készül: szívvel és lélekkel.

Gundel Károly életműve

Gundel Károly életműve

Gundel Károlynak vendéglősként és gasztronómiai művek írójaként is fennmaradt a neve

„A magyar történelemben még igen nagy művelődéstörténeti terület hever kiaknázatlanul, márpedig népünk múltjának teljes és tökéletes megismerése megmunkálásuk nélkül hiányos” – Gundel Károly örök érvényű gondolatai.

Magyar Elek, „Az Ínyesmester” helyzetjelentése

Magyar Elek, „Az Ínyesmester” helyzetjelentése

A gasztroújságírók ősének fennmaradt gondolatai 1934-ből

„Palkovits, Marschall, Gundel János, valamint Glück Frigyes és Peltzmann urakhoz kellett folyamodnia annak, aki igazán jó marhahúsra éhezett.”

Esküvői tortadivat, avagy Két emelet boldogság

Esküvői tortadivat, avagy Két emelet boldogság

Az édesség mindig is elmaradhatatlan kísérője volt a nagy ünnepeknek

Évezredekkel ezelőtt is nassoltak az emberek, ha mást nem, zamatos gyümölcsöket vagy ősszel szárított datolyát, a ráérős lakomák után. Nem volt kivétel ezalól a párok egybekelése sem, hiszen egy új család született.

A grillázskészítő mester

A grillázskészítő mester

Rimóczi László világa

A grillázs – hála Rimóczi László áldásos tevékenységének – kezd újra divatba jönni hazánkban. Már nem csak esküvőkre, hanem nagy rendezvények díszasztalára is grillázsmunkák kerülnek. Ja, hogy cukorból van? Ezt a sok diétázó egy időre elfelejti, mert nem lehet ellenállni ennek az édes kísértésnek.

Stella Cukrászda

Stella Cukrászda

Több mint 25 éve Paks kedvenc cukrászdája

A Stella Cukrászda és tulajdonosa szép példája annak, hogy a fiatal, avatott kezekben újjászülető magyar cukrászat leteheti névjegyét a világ gasztronómiai asztalára.

A szarvasi Benke Cukrászda

A szarvasi Benke Cukrászda

Már a negyedik generáció készül vigyázni a Benke Cukrászda jó hírét

A Benke családnál az elmúlt hetvenöt évben úgy vigyáztak a cukrászda jó hírére, hogy mindig maguk közül kiválasztott, megbízható utódoknak adták át stafétabotot.

Pierre Cukrászat

Pierre Cukrászat

Egy csipet Franciaország a Duna menti kis faluban

A megrendelői igények folyamatos ébrentartása érdekében a már befutott, különleges desszertkínálatot kiegészítendő évente minimum egyszer új kollekcióval lepi meg a cukrászmester a sütemények szerelmeseit.

A tengelici pék hitvallása

A tengelici pék hitvallása

Kászpári Károly Frissten pékségéről

A szakmában eltöltött közel fél évszázad során Kászpári Károly szakmai hitvallásává nemesedett a kompromisszumok nélküli minőség. Legyen szó akár az egyszerű, mindennapi fehér kenyerünkről, a sokmagvas különlegességekről, a répás pur-pur kenyérről, vagy éppen a stollenről.

Egy polgári sziget Szeghalom belvárosában

Egy polgári sziget Szeghalom belvárosában

Az édesszájú Ladányik nem hétköznapi históriája

Szeghalom sohasem tartozott a „cukrászdaérett” nagyvárosok közé, de hála Ladányi László cukrászmester állhatatos munkájának, ma már cukrászdájáról is híres a Sárrét fővárosa.