Oldal kiválasztása

hús

Húst hússal

Húst hússal

A hazai konyha elengedhetetlen részei

A gulyás, a pörkölt, a paprikás, a töltött káposzta, a csülkös bableves, a halászlé és a túrós csusza abban közös, hogy minden magyar ember a hazai konyha elengedhetetlen részének tekinti. És még a tésztafélén is van egy kis hús pörc formájában.

Éhínség, jólét, élelmezés

Éhínség, jólét, élelmezés

A mélypontok ellenére is népességmegtartó erő a térségben

A történelmi Magyarország természeti adottságai, a viszonylag alacsony népsűrűség, a magas szintű állattartó kultúra és az elegendő mennyiségű termőföld évszázadokon keresztül kiegyensúlyozott megélhetést biztosított az itt élőknek.

Az elejtett őztől a világhírnévig

Az elejtett őztől a világhírnévig

Számos kultúrát megismerve fejlesztett konyhaművészet

A világnak három nagy konyhája van: a francia, a kínai és a magyar. A nagy konyha azt jelenti, hogy alapanyagai és fogásai (előétel, leves, főétel, köret, főzelék, mártás, tészta, desszert) a lehető legszélesebb merítésből származnak.