Oldal kiválasztása

Bihari Zoltán

Édes Kiegyezés

Édes Kiegyezés

Különleges és újító csapatmunka

Az „Édes Kiegyezés” kollekciót a Budai Várban található Szamos Cukrászdában mutatták be, ahol közel 40 újságíró volt kíváncsi erre az újszerű kezdeményezésre.

A 3 botos horgászatért

A 3 botos horgászatért

Czero Fishing Team

Akárhogy is fog változni a helyzet, Czeroczki Zoltán elkötelezetten képviseli a magyar horgászatot, a halfogyasztás népszerűsítését, a horgászati és halászati szabályozások bővítését, s az egykori Horgászpárt 12 pontja szellemiségében kezét értőn s aggódva tartja rajta az ágazat ütőerén.

Átmentett érték

Átmentett érték

A Biai-tó sorsa

A tulajdonos nemcsak felfejlesztette és gazdaságilag stabi alapokra helyezte, hanem időközben meg is szerette a halastavat. Egy művészi természetfotókból összeállított albumot tesz elénk, amelyek itt készültek a tavon és a tó körül. Ámulunk az élővilág gazdagságán…

Továbbadott örökség

Továbbadott örökség

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Német Nemzetiségi Önkormányzatról

Dr. Ludescher Gabriella a 2013-ban alakult Napkori Sváb Egyesület vezetője, amely helyi szervezetből az évek során regionális jelentőségűvé nőtte ki magát, nemzetközi konferenciák megrendezését vállalta magára, sokat tett a határokon átívelő sváb összefogásért.

Egy dombok közt megbújó, elzárt világ varázsa

Egy dombok közt megbújó, elzárt világ varázsa

Ófalu, a nyelvét és identitását máig őrző kisközség

Manapság már nem kérdés Ófalu megmaradása: a fiatalok közül sokan itt helyben építkeznek és alapítanak családot, az ingatlanárak stabilak, üresen álló házzal és mélyszegénységgel nem találkozunk, tisztaság és rendezettség jellemzi a helységet.

Hegyalja falualapítói a szőlőhegyek között

Hegyalja falualapítói a szőlőhegyek között

Hercegkút, azaz Trautsondorf megbúvó értékei

„Erősíteni tudjuk a gyökereket, a ma is élő hagyományok megőrzését, s ennek a fontosságát igyekszünk tudatosítani az itt élőkben. A községi önkormányzat és a német önkormányzat szorosan együttműködik közös céljaink megvalósításáért.”

Aranyhegy folyékony aranya

Aranyhegy folyékony aranya

Bemutatkozik a Lehmann Sörfőzde

Ahogy a pékségük őrzi a tradicionális, hazai ízeket és recepteket, úgy a sörfőzésben is megpróbálták a kisüzemi módszert.

Csodahely Baranyában

Csodahely Baranyában

Bemutatkozik a Kapucinus Sörfőzde

A hazai sörforradalom első éveiben indult főzde több tulajdonosváltáson átesett az elmúlt huszonöt évben. Fordulatot hozott a 2013-as év, amikor a Késmárki házaspár, életmódot váltva, a rokonságtól átvette az üzemet.

Fókuszban a Bors

Fókuszban a Bors

Amikor Robin Hood legendája megéled

A Bors család feje, Bors István az Alföldön találkozott először a házi sörfőzéssel.

Nagy lábakon

Nagy lábakon

Diplomás sörök jól csengő fantázianevekkel

Így indult a Bigfoot sörfőzde, családi vállalkozásként.