Oldal kiválasztása

Lelovits Tamás, a kísérletező gazda

Szerző: | 2021. július 11. | Nektár | Címkék:

Lelovits Tamás nyolc és fél hektár szőlőt gondoz szakértelemmel, szorgalommal. Családjában már hat emberöltővel ezelőtt is készítettek bort és művelték a családi szőlőket, de árutermelő céllal a Corvinuson végzett Tamásig senki sem foglalkozott a dologgal. A fiatal gazda legfontosabb célja minőségi borokkal piacra lépni, kizárólag saját termelésű szőlőből készített borokkal.

Ő már ahhoz a generációhoz tartozik, amelyik – hála a nagy öregeknek – megengedheti magának, hogy csak a dologra magára koncentráljon. Nem termeltet, nem vásárol fel, nem hordja a kannákat környékbeli kocsmákba, „csupán” jó borokat készít.

A pincészetnél egészen eredeti módon a kékoportó éppolyan fontos, mint a Villányban tökéletes otthonra lelt cabernet franc vagy az a syrah, amelynek 2009-es évjáratával komoly szakmai elismeréseket gyűjtött be.

Lelovits Villány gyümölcsösebb és lágyabb karakterét mutatja be. Nála nem tombolnak, ellenben kedvesek, játékosak, szeretni valóak a tanninok. Semmi robusztusság, csupán erő. És mindenekelőtt:harmónia.

<a href="https://nqv.hu/szerzo/dlusztusimre/" target="_self">Dlusztus Imre</a>

Dlusztus Imre

író, újságíró, borászati szakíró, a portál és a Nemzeti Értékek Könyvkiadó főszerkesztője

Legfrisebb bejegyzések

Mi, svábok
Kebtanoda kutyasport egyesület
Mi, svábok