Oldal kiválasztása

Holland Pázsit – és a fű még télen is zöld marad!

Szerző: | 2021. június 14. | Kert | Címkék:

A fű legyen mindig zöld, ne kelljen nyírni, öntözni, gazolni, a vakondtúrásokkal foglalkozni, évente újravetni a kikopott részeket… – sorolhatnánk a végtelenségig a „Tökéletes Gyep” ismérveit, mely kívánalmak bizonyára mindenki fejében megfordultak már, miközben az említett műveletekkel bajlódott órákon át (többnyire a várt állapotot el nem érve – meg sem közelítve azt). S leginkább nemcsak az idő és a befektetett energia az, ami kilátástalan folyamattá változtatja az állandó pázsitgondozást, hanem a költség is, ami mindezen tevékenységek velejárója.

Milyen jó is lenne, ha létezne egy megoldás arra, hogy néhány óra alatt csoda szép fű zöldelljen a kertünkben, mely hosszú éveken át szó szerint semmilyen gondozást nem igényel, s mégis élvezhetjük előnyeit! A jó hír az, hogy létezik e fantazmagóriának vélt álom!

A budapesti székhelyű Holland Pázsit Kft. pázsitjai az év 365 napján tökéletes állapotban díszítik környezetüket. S mindezt úgy, hogy a hatás nem „mű”, hanem teljesen valóságos, mintha az elvetett fűmag kelt volna ki, s hosszú éveken át tartó, precíz gondozásnak köszönhetően érte volna el azt a szintet, amit csak retusált katalógusokban, manipulált fotókon látni. S nemcsak a látvány, hanem a közvetlen fizikai kontaktus is megtéveszti az embert: amikor a cég üzletében jártam, s a kiállított mintákat a kezembe vettem, igencsak meglepődtem a magas minőségen!

Ámuldozásomat látva mellém lépett a cég egyik tulajdonosa, Papp-Molnár Julianna, aki elárulta, hogy a Kft.-t 2012-ben alapította férjével, kinek édesapja játszóeszközök gyártásával és forgalmazásával foglalkozott. E játékok alá pedig mindig szükséges valamilyen ütéscsillapító burkolat, mely lehet gumitégla, gyöngykavics – vagy műfű.

„Egyszer egy holland gyártótól kaptunk mintákat élethű műfűre, és felvetettem a férjemnek, hogy mi lenne, ha a magánpiac felé is forgalmaznánk – emlékezett vissza a kezdetekre. – Kivittük a modelleket a CONSTRUMA Nemzetközi Építőipari Szakkiállításra, hogy megnézzük, milyen fogadtatása lenne. Az érdeklődés hatalmas volt, nagyon tetszett az embereknek, és jöttek is a megrendelések. Kezdetben ketten próbáltuk azon ügyfeleink igényeit maximálisan kiszolgálni, akik szerettek volna egy rendezett, esztétikus kertet a házuk udvarán, de nem akartak vele foglalkozni, csak élvezni a szépségét. Ezenkívül olyan teraszok kivitelezésével is foglalkoztunk, ahol a tulajdonosok barátságosabb, hangulatosabb környezetet próbáltak kialakítani, mert a hidegburkolat nem volt végleges megoldás számukra.”

Létrehoztak egy külön céget e termék forgalmazására, a „Holland Pázsit Kft.”-t. „Holland” – mert e termékek 100%-ban holland gyártósoron és alapanyagból készülnek. A „Pázsit” pedig azt jelzi, hogy egy minőségi áruról van szó, mely nem azonos a nagyáruházakban kapható műfüvekkel.

Ezeket a gyepeket a legjobb alapanyagok felhasználásával tervezték – így garantálva a hosszú élettartamot és az állandó magas minőséget. Hogy képesek legyenek a legkényesebb ízlésűeket is lenyűgözni, az összes termék a mai piacon létező legmodernebb, legélethűbb fűszálakból készül. A gyepben látható barnás fűszálaknak két funkciója van: egyrészt biztosítja a pázsit természetességét, másrészt e memóriaszálak megadják a zöld szálak rugalmasságát, hogy ne dőljenek el, hanem álljanak vissza eredeti helyükre.

A Hollandiában található gyár büszkén nevezhető csúcstechnológiájú üzemnek. A legmodernebb csomózó- és szövőgépek nagy hatékonyságú gyártófolyamatot biztosítanak, és olyan termékekkel látják el a vevőket, melyeket az elérhető legbiztonságosabb és legtartósabbak közé sorolhatjuk.

„Rengeteget fejlődtünk minden szempontból, az emberek igényeit is tekintve az elmúlt kilenc év alatt! – mesélte Julianna. – Cégünk a gondozásmentes pázsitok piaca megteremtőjének számít Magyarországon. Az első félévben 50 ügyfelünk volt, tavaly pedig 1800! A Holland Pázsit a műfű piacon a legmagasabb minőséget jelöli. Koncepciónk alapja, hogy kivitelezéseink során a pázsit telepítését művészi szintre emeltük. Termékeink jellemzői a természetes hatás, az élethű megjelenés, a színek és formák harmóniája, a strapabírás és a selymesen puha tapintás. A holland anyacég, melynek produktumait Magyarországon kizárólagos joggal képviseljük, legfőbb erőssége, hogy évtizedes tapasztalattal rendelkezik, diktálja a trendeket, kompromisszumok nélkül a legjobb alapanyagokat használja fel, és folyamatos innovációval a piac előtt jár. Az anyacégnél minden évben új típusokat fejlesztenek, így nem véletlen, hogy e termékek Európában piacvezetőnek számítanak.”

Választékuk nagyon nagy: itt mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt! E pázsit tökéletes megoldás teraszra, kertre, udvarra, játszóterekre vagy sportpályákra. (Van, aki beltéren a falra helyezi dekorációként.) Telepítése gyors és egyszerű: a tömörített talajra 8-10 cm vastagságú durva kőzúzalékot kell simítani, erre jön 2-3 cm finom kőzúzalék, majd a Holland Pázsit. A murva miatt sohasem fog kinőni a gaz, ahogyan a vakond sem tud feltúrni. Nincsen szükség kertészre sem, mert állapota mindig kifogástalan lesz! Mivel e gyep anyaga lég- és vízáteresztő, így az alatta lévő föld nem dohosodik. Nem kell locsolni, ezért környezetkímélő és energiatakarékos – ráadásul locsolórendszert sem kell kiépíteni, ami további költségmegtakarítást eredményez.

S, ha már a vízről esett szó: a Holland Pázsit telepítése után nem kell aggódnunk, ha a szakadó eső megszűntével gyermekünk ki szeretne menni játszani a kertbe, mivel 15 perc alatt újra száraz lesz! Ezért is szeretik az óvodák udvarát díszíteni vele, hogy a gyerekeknek ne kelljen napokig a sár miatt a szobákban várakozniuk, míg kicsit felszárad a föld. Az óvodák egyébként színes füvet is szoktak kérni, amivel csodásan fel lehet élénkíteni a területet: volt, ahol ugróiskolát, dobókört alakítottak ki a piros és sárga fűből, máshol egy nagy játékhajó alá kék színűt tettek a vizet szimbolizálva. Az egyik intézmény pedig arra kérte a céget, hogy kék fűből vizet jelenítsenek meg, benne pedig narancssárga, zöld, piros halak úszkáljanak. Bármit meg lehet ugyanis mintázni e fűvel, ami csak megjelenik a képzeletünkben. Ráadásul nem allergizál, és a kisállatok sem tudják megrongálni.

A holland anyacég 60-féle pázsitot forgalmaz – ebből 16 érhető el a magyarországi képviseleten, melyeket a cég vezetősége választ ki minden évben a minőséget, a piaci keresletet és az ár-érték arányt figyelembe véve. A kerttulajdonosoknak annak függvényében ajánlott pázsitot választaniuk, hogy milyen használatra szánják? Más típus kell egy játszótérre, illetve egy olyan házhoz, ahol nagy kutyák rohangálnak egész nap.

Ha a legmegfelelőbbet telepítjük le, akkor akár 15 évig is élvezhetjük minőségbeli romlás nélkül! Bár a cég 8 és 9 éves garanciát is ad, még soha sem volt olyan kert, amit fel kellett volna szedniük garanciális probléma miatt. Senki se panaszkodott még kopásra, fakulásra.

A Holland Pázsitot úgy tervezték, hogy ellenálljon a legrosszabb időjárási viszonyoknak és a használati igénybevételnek is. Mivel ez kerti burkolatnak számít, szennyeződések rakódhatnak rá (por), amit időnként jobb eltávolítani a szálak közül. A tisztítás egyszerű, csupán egy gereblye és egy nagynyomású mosó szükséges a renováláshoz. 15 év elteltével pedig – amikor már öregszik a pázsit –, akkor a szálakat gépi kefével lehet felfrissíteni.

„Hatalmas utat tettünk meg idáig! – mondta Julianna. – Amikor a férjemmel elindítottuk a céget, az irodánk a lakásunkban volt a kilencedik kerületben. A székhelyünk most is ott található. A munkákba néha besegített egy kivitelező, de lényegében csak ketten voltunk. Egy év múlva, amikor a lakásunk mellett sétáltam a kutyusunkkal, Hurbyvel, megláttam egy 40 négyzetméteres irodát, ami megtetszett, és kibéreltük. Oda felvettünk egy kollégát. Két év múlva már öten voltunk, s akkor költöztünk át ide, az Újpalotai útra, ahol jelenleg tizenhatan vagyunk, és tíz kivitelező brigáddal dolgozunk. Nemrég vettünk Fóton egy telket, ahol elkezdtünk egy telephelyet felépíteni. Azt tervezzük, hogy kialakítunk ott egy irodát és egy bemutatótermet, valamint egy nagy kertet, ahol szemléltethetjük „nagyban” is, hogy milyen letelepítve a pázsit. Szeretnénk, ha minél több embernek segíteni tudnánk abban, hogy élvezni tudják a kertjüket úgy, hogy ne kelljen gondozniuk, s több szabadidejük maradjon a családjukra, szeretteikre.”

Legfrisebb bejegyzések

Nemzeti Értékek Könyvkiadó
Nemzeti Értékek Könyvkiadó
Ópusztaszer hazavár