Oldal kiválasztása

zöldség

„Zöldségeket” beszélünk…

„Zöldségeket” beszélünk…

Főszerepben a tonkabab, spárga, cékla, spenót

Bizonyos zöldségek és gyümölcsök egyaránt alkotórészei lehetnek a sós és édes előételeknek, főételeknek és desszerteknek. Újabban pedig, az ételallergiák nagy fokú elterjedésével – vagy inkább felfedezésével, hiszen ki tudja, hogy száz éve ki, milyen érzékenységben szenvedett – egyes zöldségek új szerepben mutatkoznak meg.

Az elejtett őztől a világhírnévig

Az elejtett őztől a világhírnévig

Számos kultúrát megismerve fejlesztett konyhaművészet

A világnak három nagy konyhája van: a francia, a kínai és a magyar. A nagy konyha azt jelenti, hogy alapanyagai és fogásai (előétel, leves, főétel, köret, főzelék, mártás, tészta, desszert) a lehető legszélesebb merítésből származnak.