Oldal kiválasztása

Szekszárd

Asztalizene 1. – Dlusztus Imre

Asztalizene 1. – Dlusztus Imre

„A jó borban angyalok laknak”

Gondolatébresztő kérdések és válaszok az online magazin Asztalizene elnevezésű interjúsorozata elé – a borgasztronómia témájában szakértő főszerkesztőnkkel, Dlusztus Imrével beszélgettünk. A rovat címében Térey János színművét kívánjuk megidézni, melynek révén tisztelgünk a szerző emléke előtt.

Interjú Szalai Kornéliával

Interjú Szalai Kornéliával

Az újságírás életforma

„Bárhova megy az ember, figyel, elemez, gyűjti az információkat, folyamatosan tanul. A naprakészség elengedhetetlen ahhoz, hogy a riportalanyok, a gazdasági élet szereplői partnerként kezeljék az újságírót, megnyíljanak neki. Emellett elengedhetetlen feltétel, hogy igazán kíváncsi legyen valaki mindarra, amiről írni szeretne, próbálja megérteni azokat, akiktől az információkat begyűjti, a tetteik mozgatórugóit.”

A kadarka a nemzet metaforája

A kadarka a nemzet metaforája

„...a mi vérünk alkonyodik a borban”

A történeti múltban, amikor minden kiejtett vagy leírt mondatnak, minden köszönésnek, bóknak, ellenkezésnek, szolgálatnak, gesztusnak, kóstolónak helye volt az időben és a térben, szóval, amikor még ablakot nyitottak egymásnak az emberek, akkor még képesek voltak értékelni a tüzes, esendő, fűszeres és asszonyosan lágy kadarkát.

A tengelici pék hitvallása

A tengelici pék hitvallása

Kászpári Károly Frissten pékségéről

A szakmában eltöltött közel fél évszázad során Kászpári Károly szakmai hitvallásává nemesedett a kompromisszumok nélküli minőség. Legyen szó akár az egyszerű, mindennapi fehér kenyerünkről, a sokmagvas különlegességekről, a répás pur-pur kenyérről, vagy éppen a stollenről.