Oldal kiválasztása

monarchiabeli

Monarchia és édes élet

Monarchia és édes élet

Királyi paloták édes élete, avagy Sisi vonalai

Az Osztrák–Magyar Monarchia nemcsak történelmünkben volt meghatározó korszak, de cukrászművészetünkben is, függetlenül a politikai viharoktól, vagy attól, hogy éppen a csendesebb, kiegyezéses korszakot éltük-e meg. A bécsi cukrászdák és kávéházak innovációi hamar átszivárogtak magyar területre, ahogy a hazai sütemények is útra keltek némi módosítással Bécsbe.

Édes Kiegyezés

Édes Kiegyezés

Különleges és újító csapatmunka

Az „Édes Kiegyezés” kollekciót a Budai Várban található Szamos Cukrászdában mutatták be, ahol közel 40 újságíró volt kíváncsi erre az újszerű kezdeményezésre.

Bevezetés a disznótorba

Bevezetés a disznótorba

Egy kalákában előadott, archaikus műveletsor

Magyarország a Monarchia utolsó két évtizedében Európa egyik legnagyobb sertéstenyésztő nagyhatalma volt. A disznóhús ma is a legmeghatározóbb ételünk, az egy főre jutó éves fogyasztás eléri a 25 kilogrammot fejenként, ami a teljes húsfogyasztásunk több mint 40%-a. Összehasonlításképp a marhahúsból és halból mintegy 3-3 kilogrammnyit eszünk meg egy évben…