Oldal kiválasztása

marhahús

Régi szelíd esték – 2.

Régi szelíd esték – 2.

Malbec

A malbec mély színű, intenzív vörösbort ad. Illatában többnyire gyógyfüves jelleget fedezhetünk fel, ízében meggyes, málnás, szedres aromák jellemzik, a kortyot selymes krémesség kíséri.

Magyar Elek, „Az Ínyesmester” helyzetjelentése

Magyar Elek, „Az Ínyesmester” helyzetjelentése

A gasztroújságírók ősének fennmaradt gondolatai 1934-ből

„Palkovits, Marschall, Gundel János, valamint Glück Frigyes és Peltzmann urakhoz kellett folyamodnia annak, aki igazán jó marhahúsra éhezett.”

Fehéret, feketét, magyartarkát

Fehéret, feketét, magyartarkát

Ma is Bonyhádon található a legnagyobb magyartarka-tenyészet

Mi köze van a magyartarkának a bonyhádi svábokhoz? Merthogy van, az biztos.

Marha jó

Marha jó

Avagy marhahús az asztalon

Ami a pörkölt újbóli előkerülését illeti, bizonyos vélemények szerint már az csoda, hogy a legutóbbi szövegezéskor nem került be hazánk alapdokumentumába. A pörkölt igenis alkotmányos kérdés, mindannyiunk kiemelt ügye. És ha a lapockáról csak ennyi jut eszünkbe, már megtette a magáét.