Oldal kiválasztása

kolbász

Nyitva van a futballkapu, csak bújjatok rajta

Nyitva van a futballkapu, csak bújjatok rajta

Interjú Ferencz Rezsővel, az NQV főszerkesztő-helyettesével

„Ha léleknyugtató, akusztikus hangzásra vágyik, ha kimerült agya relaxációért kiált, ha fáradt testének kényelmet adó nyugágy hatását akarja megsokszorozni laptopja vagy egyéb okos eszköze segítségével, akkor üsse be a keresőbe: www.nqv.hu. És élvezze ki a pillanat örömét.”

A hagyományokra alapozva építik a jövőt

A hagyományokra alapozva építik a jövőt

Két évtizede működteti családi vállalkozását Dunabogdányban Borda István és felesége

Ezekért a hamisítatlan, régi ízekért messziről is eljönnek ide az emberek, mert tudják, amit itt megkapnak, ugyanazt kapják holnap és holnapután is.

Bevezetés a disznótorba

Bevezetés a disznótorba

Egy kalákában előadott, archaikus műveletsor

Magyarország a Monarchia utolsó két évtizedében Európa egyik legnagyobb sertéstenyésztő nagyhatalma volt. A disznóhús ma is a legmeghatározóbb ételünk, az egy főre jutó éves fogyasztás eléri a 25 kilogrammot fejenként, ami a teljes húsfogyasztásunk több mint 40%-a. Összehasonlításképp a marhahúsból és halból mintegy 3-3 kilogrammnyit eszünk meg egy évben…

Az ember, akit kolbászművesnek rendelt a sors

Az ember, akit kolbászművesnek rendelt a sors

A Dékány Szövetség megalakulása óta minden évben Magyar Termék Nagydíjas kolbásztermékkel rukkolt elő

A kolbászkészítés tudományát és a hentes szakmát már az anyaméhben megismerte a nagykamrási hentes fia.

Szenvedéllyel töltve

Szenvedéllyel töltve

A Csabai Kolbászfesztivál

Elindult a nagy sorozat, és ma az ország legtöbb szenvedéllyel átitatott fesztiválja a csabai, ahol olyan energiával csap fel az életkedv, mint sehol máshol.

Egy sors – Brauch Ferenc

Egy sors – Brauch Ferenc

Megbízható márka a gyorsan változó világban

A Brauch név közismert volt a múlt század első felének Budapestjén.