Oldal kiválasztása

hús

Kapirgálnak

Kapirgálnak

De hogy került a magyar háztartásba a tyúk, a liba, a kacsa, a pulyka és a gyöngyös?

A baromfi szakmai szervezetek szerint hazánk képes lenne arra, hogy újra Európa legnagyobb baromfitenyésztője és exportőre legyen.

Fehéret, feketét, magyartarkát

Fehéret, feketét, magyartarkát

Ma is Bonyhádon található a legnagyobb magyartarka-tenyészet

Mi köze van a magyartarkának a bonyhádi svábokhoz? Merthogy van, az biztos.

Vadul nem esszük

Vadul nem esszük

A vadhús finom, csak érteni kell hozzá

Bizonyos létfontosságú ásványi anyagok kétszer, háromszor vagy akár többször nagyobb arányban fordulnak elő a vadhúsban, mint a tenyésztett háziállatokéban.

A vállalkozásban mutatkozik meg a család ereje

A vállalkozásban mutatkozik meg a család ereje

Komárom-Esztergom megyéből indult útjára Gábor hentes álma

A gasztronómia, a specialitások és a szakosodás elemei tetten érhetők voltak a nagyszülők, a szorgalmas sváb emberek mindennapjaiban: ez az örökség hatja át Gábor üzletpolitikáját is.

A Czímer családnál visszatért a múlt

A Czímer családnál visszatért a múlt

Magyar áru a termőföldtől az asztalig

A hazai vállalkozói szellem megtestesítői azok a régi mesterek, akik saját szakmájukon belül teremtették meg azt a minőségi kultúrát, amely egy régi hagyományban gyökerezik.

A hagyományokra alapozva építik a jövőt

A hagyományokra alapozva építik a jövőt

Két évtizede működteti családi vállalkozását Dunabogdányban Borda István és felesége

Ezekért a hamisítatlan, régi ízekért messziről is eljönnek ide az emberek, mert tudják, amit itt megkapnak, ugyanazt kapják holnap és holnapután is.

Az ember, akit kolbászművesnek rendelt a sors

Az ember, akit kolbászművesnek rendelt a sors

A Dékány Szövetség megalakulása óta minden évben Magyar Termék Nagydíjas kolbásztermékkel rukkolt elő

A kolbászkészítés tudományát és a hentes szakmát már az anyaméhben megismerte a nagykamrási hentes fia.

Marha jó

Marha jó

Avagy marhahús az asztalon

Ami a pörkölt újbóli előkerülését illeti, bizonyos vélemények szerint már az csoda, hogy a legutóbbi szövegezéskor nem került be hazánk alapdokumentumába. A pörkölt igenis alkotmányos kérdés, mindannyiunk kiemelt ügye. És ha a lapockáról csak ennyi jut eszünkbe, már megtette a magáét.

Szenvedéllyel töltve

Szenvedéllyel töltve

A Csabai Kolbászfesztivál

Elindult a nagy sorozat, és ma az ország legtöbb szenvedéllyel átitatott fesztiválja a csabai, ahol olyan energiával csap fel az életkedv, mint sehol máshol.

A hal húsa

A hal húsa

Kevés halat eszik a magyar

Annak ellenére, hogy Magyarország vízrajzi és klimatikus adottságai kedveznek az édesvízi haltermelésnek és halászatnak, a magyarok inkább sertést és baromfit esznek. Jellemző, hogy nálunk a halkereskedésekben inkább csak a karácsonyi ünnepekre nőnek meg a sorok, pedig egy sereg érv szól a gyakoribb fogyasztás mellett.

A húsmívesség nagy alakjai

A húsmívesség nagy alakjai

Hihetetlen gazdagságában is egységesült a magyar konyhaművészet

„Hogy mi a magyar ételek ízletességének titka? Végy egy konyhát, amelynek ükapja kaukázusi, dédapja olasz, nagyapja török, sógora osztrák, nagybátyja francia. Keress ehhez egy népet, amelynek jó ínye, fejlett ízlése, és emellett érzéke, kedve van a főzéshez” – írta igen találóan Gundel Károly.

Egy sors – Brauch Ferenc

Egy sors – Brauch Ferenc

Megbízható márka a gyorsan változó világban

A Brauch név közismert volt a múlt század első felének Budapestjén.