Oldal kiválasztása

Dobos C. József

Az édesművesség rejtelmei a páratlan gasztromúzeumban

Az édesművesség rejtelmei a páratlan gasztromúzeumban

A Krúdy-házban lévő gyűjtemény őrzi a gasztronómiai örökséget

Mi szükség lehet egy múzeumra, ahol az édességművesség múltjába is betekinthetünk? Budapesten, közelebbről Óbudán, és még közelebbről a születőfélben lévő Krúdy-negyedben rátalálhatunk a válaszra. Krúdy Gyula házába kell ellátogatnunk, élete utolsó szakaszának helyszínére. Itt működik a világon egyedülálló, országos gyűjtőkörű Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum.

A húsmívesség nagy alakjai

A húsmívesség nagy alakjai

Hihetetlen gazdagságában is egységesült a magyar konyhaművészet

„Hogy mi a magyar ételek ízletességének titka? Végy egy konyhát, amelynek ükapja kaukázusi, dédapja olasz, nagyapja török, sógora osztrák, nagybátyja francia. Keress ehhez egy népet, amelynek jó ínye, fejlett ízlése, és emellett érzéke, kedve van a főzéshez” – írta igen találóan Gundel Károly.