Oldal kiválasztása

cukrászműhely

Esküvői tortadivat, avagy Két emelet boldogság

Esküvői tortadivat, avagy Két emelet boldogság

Az édesség mindig is elmaradhatatlan kísérője volt a nagy ünnepeknek

Évezredekkel ezelőtt is nassoltak az emberek, ha mást nem, zamatos gyümölcsöket vagy ősszel szárított datolyát, a ráérős lakomák után. Nem volt kivétel ezalól a párok egybekelése sem, hiszen egy új család született.

Sváb rozskenyér szívvel, lélekkel

Sváb rozskenyér szívvel, lélekkel

Ludwig Klára, a kiváló péknő

Ludwig Klára egyesíti a családi tűzhelyt életben tartó, a kenyeret mint szakrális ősi ételt sütő háziasszony rituális tevékenységét, és a pék(ség) ipari termelését. Mindenki örömére, hiszen a solymári sváb nagymama konyhájából gyerekként kiűzhetetlen Klárika felnőve kizárólag minőségi pékárut sütve építette fel üzlethálózatát, amit JÓkenyérnek nevezett el.