Oldal kiválasztása

cukrászda

A Csaba szelet története

A Csaba szelet története

A népszerűsége csúcsán lévő süteményből naponta akár kétezer szeletet is gyártottak

A Csaba szelet Békéscsaba, de nyugodtan mondhatjuk, hogy Békés megye ikonikus, prémiumkategóriás, csak a régióban gyártott, rendkívül népszerű süteménye volt.

Monarchia és édes élet

Monarchia és édes élet

Királyi paloták édes élete, avagy Sisi vonalai

Az Osztrák–Magyar Monarchia nemcsak történelmünkben volt meghatározó korszak, de cukrászművészetünkben is, függetlenül a politikai viharoktól, vagy attól, hogy éppen a csendesebb, kiegyezéses korszakot éltük-e meg. A bécsi cukrászdák és kávéházak innovációi hamar átszivárogtak magyar területre, ahogy a hazai sütemények is útra keltek némi módosítással Bécsbe.

Hölgyek öröme

Hölgyek öröme

Enteriőr trendek az ókortól napjainkig

Milyen lesz a cukrászdák belső tere 10-20 év múlva? Nos, ezzel nem foglalkoznak elhivatott jövőkutatók, annyi biztos, hogy a finom tortáknak és más süteményeknek nem tud majd ellenállni akkor sem az emberiség.

Stella Cukrászda

Stella Cukrászda

Több mint 25 éve Paks kedvenc cukrászdája

A Stella Cukrászda és tulajdonosa szép példája annak, hogy a fiatal, avatott kezekben újjászülető magyar cukrászat leteheti névjegyét a világ gasztronómiai asztalára.

A szarvasi Benke Cukrászda

A szarvasi Benke Cukrászda

Már a negyedik generáció készül vigyázni a Benke Cukrászda jó hírét

A Benke családnál az elmúlt hetvenöt évben úgy vigyáztak a cukrászda jó hírére, hogy mindig maguk közül kiválasztott, megbízható utódoknak adták át stafétabotot.

Pierre Cukrászat

Pierre Cukrászat

Egy csipet Franciaország a Duna menti kis faluban

A megrendelői igények folyamatos ébrentartása érdekében a már befutott, különleges desszertkínálatot kiegészítendő évente minimum egyszer új kollekcióval lepi meg a cukrászmester a sütemények szerelmeseit.

Egy polgári sziget Szeghalom belvárosában

Egy polgári sziget Szeghalom belvárosában

Az édesszájú Ladányik nem hétköznapi históriája

Szeghalom sohasem tartozott a „cukrászdaérett” nagyvárosok közé, de hála Ladányi László cukrászmester állhatatos munkájának, ma már cukrászdájáról is híres a Sárrét fővárosa.

A cukrászda a szeretetről szól

A cukrászda a szeretetről szól

Három évtized óta Nándori módra

Nándori László koncepciót alkot, és aszerint kertészkedik. Ugyanígy viszi a cukrászdáját, a folyton szövődő koncepciói szerint. A kedvelt és sűrűn látogatott pesti, belvárosi cukrászdából így lett díjhalmozó, a szó eredeti értelmében rekreatív és klasszikus műhely.

A szakma zsinórmértéke Selmeczkiék kezében

A szakma zsinórmértéke Selmeczkiék kezében

Cukrászda a szőregi körforgalomnál

Selmeczkiéknek körülbelül 80-féle süteményük van, hetente kitalálnak valamit. Amióta a családban van cukorbeteg, ráálltak a tej- és cukormentes süteményekre is. Bejött, viszik, keresik. Annyi recept van a fejükben, hogy azokból mindig lehet újat kreálni.