A villányiak megmutatták, mit jelent a kertben a megalkuvás nélküli termesztés, a technológiában a szigor, a pincében a szenvedély.
borászat
Koch Csaba, a sokoldalú borművész
Koch Csaba szorgalmával, hihetetlen munkabírásával és ambíciójával lehetetlen versenyezni.
Jekl Pincészet
Klasszikus családi vállalkozás a Jekl Béláé, amelyben a két felnőtt és a két gyerek nagyon szerencsés harmóniában teszi hozzá a saját részét a közös teljesítményhez. A borász és növényvédő végzettségű családfő és pedagógus felesége reneszánsz emberekként, mindenre nyitottan, az irodalom, a zene, a sport, a néprajz, a nyelvi jelenségek és a természet szépségeit befogadva építgették és építgetik ma is a saját birodalmukat.
Schams Ferenc, a borszakértő
Schams Ferenc életművének jelentősége többirányú, a gyógyszerészet terén végzett munkája is kiemelkedő.
Vinatus: a híres villányi pincesor felső csücskében
Ritka az olyan lendületű indulás, mint amilyen a Vinatusé volt.
Tiffán Ede útja a lankától a csúcsig
A borásznak Tiffán szerint tudnia kell, hogy ehhez a szakmához érzelmi kötődés, szív kell, s ha ez megvan, még a gyengébb színvonalú környezetben is lehet maradandót alkotni. De csak maximalizmussal.
Szöllősi Mihály, a barátságos professzor
Misi bácsi, akit a tisztelet hangján még a hozzá hasonló korúak is így szólítottak, vidám természetű, kedves, nyílt, szó szerint aranyos alakja volt a magyar borászat nagy családjának.
Mayer Márton, a divatos konzervatív
Mayer Márton köztudottan a maga makacs szelídségével készíti a borait. Nem nagyon érdeklik a divatok, nem kapkod, nem is hangoskodik.
A self made man: Malatinszky Csaba
Malatinszky sok tekintetben számít úttörőnek.
Balla Géza, aki légiesítette az országhatárokat
A borászt, a gazdálkodás és a vendéglátás Ópáloshoz köti, a családja viszont Szegedhez, magyar állampolgár is. Nagyon szereti ezt a várost, második otthonát, természetes, hogy a nyár eleji borfesztiválon és az őszi Bortéren ott a helye, és a rendezvényhez kötődődő versenyen mindig szerepel – és elég szépen – a feketeleánykája.
Gere könnyedebb hangvételben Schuberttel
A pincészet 100%-ban minőségi borokat állít elő, melyhez a szőlőt a Villányi borvidék termelőitől válogatva vásárolja fel, így garantálva a kiváló minőséget.
Gere Attila, a magyar borászat állócsillaga
Gere Attila úgy tudott megmaradni sztárborásznak, hogy közben minden egyes lépését jól megtervezve, gazdasági sikerrel zárva tette meg.